Talonpoikaistila Nurmijärven Uotilan kylästä

Tilamme kuuluu suomen vanhimpiin samalla suvulla säilyneistä talonpoikaistiloista. Tilaa on viljelty aina vuodesta 1553 saakka ja samaa maanviljelyperinnettä jatkamme edelleen.

HYVÄN RUOAN KUMPPANI

MAUKKAIN TERVEISIN
Mona & Ilari Airikkala
046 810 2444

Perinteistä laatua ja asiakaspalvelua.

kevät - kesä 2015 eläke synttärit karitsointi 958 copy
kevät - kesä 2015 eläke synttärit karitsointi 967 copy
kevät - kesä 2015 eläke synttärit karitsointi 989 copy
kevät - kesä 2015 eläke synttärit karitsointi 1023 copy
kevät - kesä 2015 eläke synttärit karitsointi 1122 copy
lampolan_rakennus (1)
lampolan_rakennus (2)
lampolan_rakennus (3)
lampolan_rakennus (4)
lampolan_rakennus (5)
lampolan_rakennus (6)
lampolan_rakennus (7)
lampolan_rakennus (10) copy
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alkutuottajana haluamme tuottaa raaka-aineita maukkaampiin makuelämyksiin. Puhtaat luomurehut ja ympärivuotinen vapaa ulkoilu pitävät yllä lampaiden terveyttä sekä mahdollistaa lajin mukaisen elämän. Karitsat syntyvät alkukeväästä ja kasvavat monipuolisilla luomulaitumilla koko kasvukauden. 

HYVÄN KUMPPANI

Olemme intohimolla kehittämässä tilaamme paremmaksi niin eläimille kuin ympäristölle.  Pienenä tilana olemme erikoistuneet suoramyyntiin ja kaikki tuotteemme myydään suoraan tilaltamme. Näin pystymme huolehtimaan toimitusketjusta ja kehittämään sitä nopeasti ja ketterästi. 

PARSA

Luomuparsa kasvaa erittäin multavassa vanhassa järvenpohjassa Uotilan kylän eteläpuolella. Kylän viljelijöiden vuonna 1836 aloittama Kuhajärven kuivatus toi runsaasti erittäin multavaa peltoalaa viljelyyn. 

 

KARITSAT JA LAMPAAT

Lampaamme ja karitsat nauttivat kesät luomulaitumillamme ylläpitäen perinnemaisemia. Talvella lampaamme pääsevät vapaasti ulos sekä sisään  niin halutessaan. Karitsat syntyvät aikaisin keväällä ja uuhi äiti hoitaa karitsoita aina pässien sukukypsyyteen saakka, joka on n. 3-4 kk iässä. 

Suomenlammas kasvaa hitaammin kuin muut liharodut, mutta maku on sitäkin maukkaampaa. 

 

 

Avoimet ovet

Järjestämme vuosittain erilaisia tilaisuuksia, jolloin tilamme elämään pääsee tutustumaan. Keväällä karitsointi aikaan ensimmäiset pienet karitsat valloittavat varmasti ja alkukesästä ensimmäiset parsat pääsee noutamaan suoraan tilalta. Kesällä siirrämme lampaita lyhyitä ja välillä vähän pitempiäkin matkoja, joihin olette myös tervetulleita.  Syksyllä kylmätilat täyttyvät luomulaitumilla kasvaneista maukkaista karitsoista. Karitsat ovat ehtineet kesällä saavuttaa jo n. 50 kg painon.

Avaamme myös lampolan vieressä olevan myymälämme mielellään muinakin ajankohtina, joten soita rohkeasti 0468102444 niin tiedämme olla paikalla.

Reilusti läheltä.Facebook


Instagram